Underhåll- & investeringsplan

En underhålls- och investeringsplan är ett av de viktigaste instrumenten för att få ett grepp om ekonomin och underhåll i en brf.

Vi gör inte besiktningar, men däremot uppdateringar av underhållsplaner vilket gör att ni alltid har en uppdaterad underhållsplan med vad som gjorts, när det ska göras, beräknat pris, beräknat avsättningsbehov osv.

Vår underhållsplan har flera fördelar framför andra:

Kundanpassad prissättning av underhåll – vi har samma prislista som de flesta som gör underhållsplaner i branschen har, men verkligheten är alltid bästa prissättaren. Vet ni vad det kostar så kan vi lägga in specifikt för er, samt extra om t ex ställningar behövs osv. Det är möjligt att lägga in egna priser eller lägga på eller dra ifrån en summa från prislistan

Uppdelning investering & underhåll (K2/K3) – för er som har redovisningsregel K3, så är det viktigt att kunna dela upp vad som är investering respektive underhåll, för att beräkna fram rätt avsättning. Det gör vår men alla poster finns fortfarande kvar fullt synliga oavsett om det är underhåll eller investering.

Vi säljer inte underhållskonsult! – tyvärr ser många förvaltare underhållsplanen som ett bra sätt att sälja in konsultation när brf ska göra underhåll. Det gör ibland att det görs tidigare än vad det behövs och fokus kan bli fel. Eftersom vi inte säljer det, så försöker vi inte sälja in något som ni inte behöver – och ni kan ta in experter på just det ni behöver. Har ni problem med taken? – ring någon som är duktig på det. Har ni problem med värmen? – ring någon som är duktig på det. Vill ni veta hur andra brf har gjort, så berättar vi gärna det.